Menu
  • Pohodlí k zásahům je znát :-)

  • Děláme prostor i pro nejmenší, s heslem v jednoduchosti je síla.

  • Rekonstrukce garáže má finální podobu.

  • Jednotka nastoupena před novou cisternou.

Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
Chytrý výpishttps://chytryvypis.czAutomatizace bankovních procesů. Sloučení účtů, uživatelé a práva, rychle vyhledávání.

4. 9. 2022 po dlouhé době se našemu sboru podařilo uskutečnit nějakou akci. Memoriál Jana Urbanczyka je soutěž v požárním útoku. Účast nebyla veliká o to přátelštější byla atmosféra. V mužské kategorií zvítězilo družstvo z Dolní Lištné, mezi ženami pak družstvo ze Stanislavic. Domácím se příliš nedařilo, ženy braly 4. místo a muži měli neplatný pokus. Celkem se soutěže zúčastnilo 12 družstvem.

24. 8. 2022 Po krátké, za to intenzívní večerní bouřce výjezdová jednotka zasahovala v Horním Žukově, a pak v Mostech při lokálních vylitích potoků z koryt. V zásahové činnosti pokračovali i následující den, kdy po opadnutí vody pomáhali v odstraňování následků této bouřky, uklízelo cesty a čerpalo vodu.

15. 8. 2022 Nezvyklá a zároveň náročná situace vznikla členům výjezdové jednotky. Téměř během 24h se vyjíždělo k 4 událostem. Jednalo se o požáry. Nepříjemné však bylo to, že dva zásahy byly v časných ranních hodinách. Naštěstí jen jednou byl nutný zásah, kdy po třetí hodině ranní se jelo hasit balíky sena do Mistřovic. Naše jednotka zde zasahovala jako první.

13. 8. 2022 se pomalu rozjíždí soutěžní sezona dospělých. Letos po menší odmlce můžeme na startovních i výsledkových listinách vidět krom družstva mužů i družstvo Č. Těšín - Mosty ženy. Za sebou máme dvě soutěže. V Marklovicích se dařilo ženám, kde při své první soutěži dosáhly na třetí příčku. Dnes ve Stanislavicích zaběhly lepší čas, avšak při silné konkurenci to stačilo jen na páté místo. Velké díky patří, nové člence, Lucií Dal, která dala dohromady partu holek nejen z našeho sboru, partu mamin, která běhá pro radost a dělá radost i našemu sboru. Družstvo kluků, již tradičně pod taktovou vedoucího Jakuba Gryče, v Marklovicích nesestřiknutým terčem si zapsalo neplatný pokus. Ve Stanislavicích se již podařilo sestřiknout oba terče a to v čase nejrychlejším, zasloužené vítězství. 

12. 8. 2022 Spolupráce s místním kolem PZKO v Mostach pokračuje letos již třetí návštěvou příměstského tábora. 

1. 7. 2022 Po krátké, ale intenzívní bouřce s kroupami členové naši výjezdové jednotky byly povolání k různým událostem na území našeho města. Zasahovali jsme u uvolněné desky na rekonstruovaném domě, větvích přes cestu, na autě a v poslední řadě na uvolněném plechovém krytí střechy. Poslední zásah byl dokonce zdokumentován dokumentaristou HZS MSK, ke zhlédnutí zde https://www.hzscr.cz/clanek/temer-sest-desitek-udalosti-spojenych-s-odstranovanim-nasledku-silneho-deste-resili-hasici-na-uzemi-moravskoslezskeho-kraje.aspx

22. 4. 2002 byl náhradní termín pro akci "Ukliďme Česko" - pro nás s názvem "Ukliďme taky Mosty". Cílem akce byl úklid veřejného zeleného prostranství hlavně podél ulice Formanské od hasičské zbrojnice, kolem bývalého kravína po ulici Ostravskou. Jelikož nás bylo dost, mohli jsme se rozdělit a druhá skupina šla po ulici Ostravské od pošty směrem dolů kolem kapličky až k odbočce k bývalému kravínu kde se potkali s první ostatníma. Celkem se nasbíralo odhadem 400kg odpadu, účastnilo se 12 dospělých a 6 dětí. Nej odpady byly: beraní lebka, polstry ze sedačky, 10m plastová hadice, kuchyňská váha, celý plastový pytel odpadu.

21.3. 2022 Jsme obdrželi díky nadačnímu fondu Tesco finanční příspěvek na pokračující revitalizaci našeho parčíku. 

19. 3. 2022 Proběhla v naší sbrojnici brigáda aneb jarní úklid. V této souvislosti je třeba zmínit nadcházející akci, které se budeme účastnit, a to "Ukliďmě Česko". Uklízecí den bude 22. 4. od 16h a půjdeme uklízet ulici Formanskou od hasičské zbrojnici po ulici Ostravskou a dále odbočíme vpravo na ulici Ostravskou a půjdeme k obchodu. Pro zájemce z řad veřejnosti prosím se přihlásit tuto akci k nám na www.uklidmecesko.cz 

18. 2. 2022 sborové aktivity se vrací k normálu. Opět máme pravidelné páteční tréninky s hasičskou mládeží a školení výjezdové jednotky. 

od 17. 1. 2022 probíhá hlasování na projekt renovace stánků v našem hasičském parčíku - nákup materiálu a nářadí na opravu. Hlasovat můžou všichni kdo nakoupí v Tesco na ul. Jablunkovská a hodí žetonek do našeho chlívečku. Přispějete tak k dosažení vyšší částky na projekt obnovy. Děkujme moc!!!

15. 1. 2022 se koná valná hromada

9. 1. 2022 pomalu rozjíždíme nové internetové stránky. Aktuální informace již zde naleznete, ty starší se průběžně budou přidávat. Děkujeme za pochopení.