Menu
  • Pohodlí k zásahům je znát :-)

  • Děláme prostor i pro nejmenší, s heslem v jednoduchosti je síla.

  • Rekonstrukce garáže má finální podobu.

  • Jednotka nastoupena před novou cisternou.

Reklamní sdělení
Tvorba webových stránekhttps://blog.pageride.comPoznejte výhody balíčku služeb Premium! Aktivujte si jej na 30 dnů ZDARMA.
Měj své vlastní webové stránky!https://www.websnadno.czMít své vlastní webové stránky nebylo nikdy jednodušší. S WebSnadno je můžete mít i Vy.
E-shop snadno & rychlehttps://www.websnadno.czSystém WebSnadno nabízí moderní e-shop s podporou on-line plateb.

23. 12. 2023 Vláda České republiky vyhlásila na tuto sobotu den státního smutku za oběti čtvrteční tragédie (21. 12.) na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, při níž zahynulo čtrnáct lidí po útoku střelce. Členové naší jednotky se účastnili piétni akce, vyjeli s technikou se zapnutým výstražným světelným zařízením (bez zvukového signálu) před zbrojnici a od 12:00 do 12:01 uctili nastoupením v zásahovém stejnokroji oběti útoku minutou ticha.

2. 12. 2023se již tradičně v prostorách jídelny Grabina business parku konala valná hromada sboru. Účast byla i vzhledem počasí, téměř sněhová kalamita, menší než by se očekávalo, avšak byla nadpoloviční většina. Co bylo třeba schválit se chválilo, počet byl dostačující. Co nebylo tradiční, ale taky né poprvé tak byl večerní výjezd. Naštěstí i při valné hromadě se vždy najde kdo je vozem, neoslavuje a může tak vyjet s pomocí druhým. I díky novému prostornému vozu, se mohlo v prvním sledu účastnit více lidí. Cisterna vyjela v počtu 1+5, a ford byl v záloze 1+1. Jak bylo zmíněno dříve vydatný sníh komplikoval dopravu. Sněhová kalamita na silnicich i nám trochu znepříjemnila výjezd. I přes opatrnou jízdu se cisterna sklouzla mimo silnici. Díky obětavosti jednoho našeho člena, který zrovna dojezdil zimní údržbu, se pomocí traktoru podařilo vytáhnout scanii zpět na silnici a jednotka mohla dál pokračovat v cestě.

18. 11. 2023 proběhla brigáda na naší hasičské zbrojnici. Brigáda se nesla v duchu úklidu půdy a klubovky. Využilo se přžisteveného kontejnéru na objemný odpad a zpousta starých nepotřebných věcí opustila půdu naší zbrojnice.

21. 10. 2023 se naši členové výjezdové jednotky účastnili stáže na stanici HZS v Českém Těšíně. S novým vozidlem se otevřely nové možnosti. Jednou z nich je možnost stáže "u profíků". Byť tato možnost byla i dříve, avšak se starým trambusem s minimální výbavou to nebylo příliš vhodné. Jednotka se účastnila běžného denního programu, výcviku, udržby a fyzické přípravy. Lze říci, že se i poštěstilo, byl i ostrý výjezd. Výjezd byl jeden, události dvě. Z mimořádné události ve Vělopolí, se přejíždělo na další do Ropice.

7. 10. 2023 Okrsek Český Těšín pořádal 1. ročník hasičského pochodu okrskem Český Těšín. Jednalo se o pochod mezi hasičskými zbrojnicemi spadající pod působnost okrsku. Náš sbor reprezentovali dva členové a poskytli jsme dopravní automobil k zajištění podpory pro účastníky pochodu.

17. 9. 2023 Sportovní areál Frýdecká hostil soutěž v běhu na sto metrů s překážkami. Náš sbor i zde měl své zastoupení. Měli jsme zastoupení v kategorií střední dorostenci. Kluci se mohli účastnit a taky připravovat díky zakoupeným prostředkům z podpory grantového programu SmVaK, "Plaveme v tom spolu".

3. 9. 2023 Těšínský pohár v požárním útoku měl závěrečné kolo a naše družstvo se pralo o příčky nejvyšší. Domácí soutěž vyhrálo a v celkovém pořadí poháru se umístilo na výborném druhém místě. Vítězem pro rok 2023 se stalo družstvo z Karviné - Louk a třetří příčku obsadilo družstvo z Mistřovic. Uspěšné bylo i druhé domácí družstvo, které se poskládalo z členů, kteří již neběhají, nebo běhají zcela vyjímečně. Největší návrat na startovní čáru k hadicím byl po cca 20 leté pauze.

2. 9. 2023 byla velká paráda. Na tento den byly naplánovány oslavy výročí založení sboru. Na programu bylo žehnání nového vozu, slavnostní přestřižení pásky a otevření rekonstruované garáže, slavnostní pochod a výroční schůze. U této příležitosti nemohlo chybět oficiální představení nové cisterny veřejnosti.

20. 8. 2023 Soutěžní sezóna letos trochu pokulhává, i přesto jsme absolvovali dvě pohárovky v rámci Těšinského poháru. Na Zpupné Lhotě se dařilo, ve Stanislavicích to taky nebylo nejhořší a před posledním kole, domácí soutěží, máme našlápnuto na velmi hezké celkové umístění.

28. 7. 2023 Téměř s dvoutýdenním předstihem před termínem nastal dlouho očekávaný den v našem sboru. Je to tu! Hasiči se vody nebojí, a proto ani deštivé počasí nemohlo zkazit slavnostní náladu našim hasičům. Na náměstí před radnici se představila a slavnostně byla předána Scanie P440 XT 4x4, naše dlouho vyhlížená nová cisterna. Nový bezpečný vůz, s velkou kabinou, uveze více vody a má spoustu míst na uložení všech nezbytných hasičských prostředků, které se do trambuse ani nevlezly.

7. 7. 2023 Po pátečním úklidu garáže jsme zase akceschopná jednotka, byt zatím jen jedním vozem, ale jsme. Na ostrý výjezd jsme nečekali dlouho, v nedělí brzo ráno jsme byli vyslání na pomoc s transportem pacienta. 

16. 5. 2023 garáž pro novou cisternu je již téměř hotová, a tak se ještě provádí údržba dělící stěny ze strany staré garáže.

6. 5. 2023 proběhla již tradiční okrsková soutěž v požárním sportu. Bohužel počty soutěžících družstev jsou čím dál menší. Těžko říct zda to je způsobeno Covid pauzou či nezájmem o požární sport. Náš sbor si udržuje dlouholétou tradici a účastnili se v kategorií muži. Soutěžilo se v požárním útoku a v běhu na 100m s překážkami. Obě disciplíny jsme ovládli a zaslouženě si odvezli pohár za první místo.

15. 4. 2023 bylo v hasičárně i parčíku rušno. Uskutečnila se plánována brigáda. Počasí přálo, učast byla hojná, a tak se udělalo spoustu práce. Dodělaly se drobné věci v kuchyňském koutu, provedly se funkční zkoušky agregátů, udělal se nezbytný servis trambusu před technickou kontrolou, proběhl úklid travnaté plochy s přípravou na první pokos sekačkou, provedl se úklid v boudě a kontrola posezení na nadcházející zahradní slavnost.

4. 3. 2023 byl aktivním dnem pro naše hasiče. Dopoledne bylo v duchu školení, velitelé se účastnili školení v Karviné, odpoledne pak členové naší jednotky zajišťovali požární asistenci na zimním stadionu.

4. 2. 2023 proběhl po covid pauze již tradiční mostecký hasičský ples. 

20. 1. 2023 začátek roku se rozjíždí v našem sboru ve velkém. Rekonstrukce garáže pro novou cisternu pokračuje v plném proudu. Z tohoto důvodu náš "trambus" dočasně parkujeme v sousedním hasičárně u kolegů z města, odkud bohužel nejsme schopni zaručit akceschopnost, a tak je cisterna mimo výjezd. Ani to však nám nebrání jezdit a pomáhat s odstraňování následků mimořádných situací. S naším druhým vozidlem, dopravním automobilem značky Ford, jsme od nového roku již zvládli dva výjezdy, viz. rubrika zásahy. Ostatní obvyklé činnosti se zdají jít dle ročního plánu, roznos kalendářů máme za sebou, uspořádat ples je další v řadě z mnoha činností co nás letos čekají.